Brottsrubrisering: ej använt körriktningsvisare

Mer eller mindre dagligen utbrister jag i ett högljutt – Blinkers! då människor tycks glömma att det finns such a thing så fort de tagit sin sista lektion på körskolan. det är normalt och förståligt att glömma hur man räknar ut boogietryck, hur man kopplar in en barnstol (om man inte har barn) eller var man fyller på olja. Men inte blinkersen hörni…

Nu har vi det dessutom svart på vitt då Motormännen (märklig organisation med ett märkligt namn, får nog anledning att återkomma till dem..) gjort en undersökning bland 10 000 bilister och det visar sig att mer än hälften skiter i eller glömmer att blinka. 

Niklas Stavegård, trafiksäkerhetsansvarig på Motormännen, är förvånad.

– Man hör ju alltid talas om det här. Men jag trodde faktiskt att fler skulle blinka, säger han till TT.

I vanlig ordning är män (motorditon?) sämre på att upprättthålla trafiksäkerheten än kvinnor. Vi, tillskillnad från Niklas, är inte så chockande men både oroade och trötta.

I Vi bilägare kan vi dessutom läsa att en 46 årig man någonstans utanför Falkenberg bytt körfält (eller fil som man säger utanför körskolan) utan att blinka och nu står åttalad i Varberg tingsrätt för detta. Av de 65 kommentarerna att dömma är det rätt åt honom, ord som ”Äntligen!” och ”HÄRLIGT!!!” förekommer. Och ja, användningen av versaler och antalet utropstecken är korrekt återgiven.

Detta inlägg publicerades i verklighetens folk och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s