Sjung ut, Skinnskatteberg!

För en timme sedan publicerades det ett litet telegram på Sveriges Radios hemsida. Där kan vi läsa att körstämman i Skinnskatteberg är hotad. Redan förra året var det kris och panik och ett studieförbund fick gå in och ta över happingen som inte drog väntade 800 besökare utan enbart 400.

Vänta nu lite här…

Vi har länge levt under föreställningen att körsång är något av en massaktivitet i Sverige. Även om vi i söndags kunde höra programpresentatören i P1 hävda att ”pilgrimsvanding brukar beskrivas som den nya folkrörelsen” så trodde vi att körsångens förstaplats var ohotad. Det är körslag på bästa sändningstid och ständigt uttalar sig verklighetens folk om hur underbart det är att sjunga tillsammans. Hur kan det då komma sig att ett en körstämma inte drar mer än 400 personer? Det finns bara ett rimligt svar – att det är en riktigt dålig stämma.

Projektledaren Thomas Johansson säger att man nu egentligen ska börja förbereda inför nästa år, men inväntar beslut om körstämmans framtid.

Tänk till nu, Tomas. Om inte annat för Skinnskattebergs och en levande landsbygds skull.

Detta inlägg publicerades i hela Sverige ska leva, landsbygden, verklighetens folk och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s