McDonalds – på en militärbas nära dig i Afghanistan

Vi är väl många som undrat vad amerikanska soldater egentligen gör i Afghanistan. I dag har vi fått en del av svaret. De äter galet mycket mat.

Dagligen körs tusentals ton med mat och bensin in i Afghanistan till de 100 000 amerikanska soldaterna. Inget konstigt med det egentligen, men det är mängderna och hur de används som chockerar:

– Dagligen går det åt 30 000 ton varor. Vi kan inte ens föreställa oss hur mycket 30 000 ton är. Jämfört med andra världskriget går det åt 60 gånger så mycket förnödenheter per soldat. Även det är en ogreppbar siffra tycker vi.

Tydligen så finns det McDonalds, Pizza Hut och andra smårestauranger på baserna, allt för att få soldaterna att känna sig hemma. Vi tycker så klart att soldaterna ska ha det så bra som möjligt, men är det inte helknasigt att bygga upp McDonalds i öknen för att soldaterna ska kunna äta exakt samma mat som hemma?

– Och soldaterna verkar frekventera dessa restauranger: Soldater som vände hem från Vietnamkriget hade i snitt gått ned tio kilo, men soldater som kommer hem från Afghanistan har i snitt gått upp tio kilo. Tio kilo!!! Gör de inget annat än äter?

Talibanerna har nu börjat attackera och stoppa de stora lastbilskonvojer som dagligen kör in förnödenheter i Afghanistan. Det anses vara en krigsföringsstrategi att svälta ut amerikanerna (vilket vi misstänker kan ta tid med tanke på att de har en del hull att ta av). Men vi undrar om det inte lika gärna kan vara så att talibanerna tar ett ansvar för de amerikanska soldaternas kolesterolvärden, nu när ingen annan gör det.

Detta inlägg publicerades i utrikes och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till McDonalds – på en militärbas nära dig i Afghanistan

  1. Tigerlilja skriver:

    Av någon anledning är jag inte ett dugg förvånad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s