Ta riksdagsvalet på allvar!

Är det verkligen seriöst att hoppa av riksdagen ett en vecka efter valet?

Det har varit många turer och gissningar kring H G Wessbergs framtid. Han har sedan Ulrica Schenström tog ett par glas på Judit och Bertil varit Fredrik Reinfeldts statssekreterare. Först ryktades det att Schlingmann skulle bli statsministernas närmaste och att Wessberg då skulle bli gruppledare i riksdagen. Men så gick Schlingmann och blev propagandaminister så det blev ju inget med det. Okej, Wessberg sitter kvar. Men så i måndags kom besked om att han lämnar sin post vid Reinfeldts sida.

– Men det här är inte ett jobb som man kan ha för evigt. […] Jag meddelade min avsikt till statsministern dagarna efter valet, säger Wessberg i pressmeddelandet.

Nu florerar rykten om att han trots allt ska bli ska bli gruppledare eller kanske finanslandstingsråd. Men så igår kom beskedet att Wessberg lämnar riksdagen.

– Jag är en fullvuxen pojke på 58 år och kommer att vara 62 år när mandatperioden tar slut. Och det blir inte lättare att få ett nytt jobb då.

Om vi bortser ifrån den allmänt osmakliga formuleringen så kan väl hans ålder knappast dykt upp som en gubbe-i-lådan nu? Vi går mot ett valsystem där personvalskampanjer och kryss spelar en större och större roll. Då är det viktigt att de personer som står på valsedeln faktiskt avser att sitta i riksdagen så att medborgarna har en möjlighet att rösta på de parti och på de personer som de faktiskt vill ha in. Det var förvisso bara 80 personer i Stockholms kommun som kryssade Wessberg. Dessa kan ju känna sig fetblåsta men det kan även finnas andra som sett Wessberg (eller andra personer) på sedeln och tyckt att det varit ett plus utan att för den sakens skull lägga sitt kryss på honom.

Försök och ta riksdagsvalet på allvar nästa gång!

Detta inlägg publicerades i politiska partier och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ta riksdagsvalet på allvar!

  1. Pingback: Ta riksdagen på allvar, del 3 | Chockad och Orolig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s