Det går inte att göra sig rolig på Kd’s bekostnad

Två trötta centralbyråkrater efter ytterligare en dag i kontorsgruvan. Möte, möte, kaffe, PM, ostmackelunch, möte, möte, chefen, möte. Vi skulle få gå och lägga oss nu var det tänkt. Bara ett sista öga på Twitter-feeden och se där, Annika Lantz har tweetat om ….nä, men vad fan.

Den Kristdemokratiska kriskommissionen har kommit med sin valanalys och i den ingår det att tillsätta en ”Fördomsgrupp”. Att Kd ska tillsätta en fördomsgrupp är roligt på så oerhört många nivåer. Den här gruppen ska tillsättas och återkomma med ”förslag på hur vi ska förhindra att fördomar gror och får fotfäste.” Mot Kd alltså.

Man inleder analysartikeln med:

”Kristdemokraterna har de två senaste åren stått för ett av de viktigaste idéutvecklingsarbetena inom den svenska borgerligheten med begrepp som ”verklighetens folk” och ”politikens gränser”.”

Vi är mållösa. Det finns ingenting att säga – ingen syrlig kommentar eller ironisk vändning som kan toppa detta. ”Ett av de viktigaste idéutvecklingsarbetena…”

Förövrigt föreslår de att man ska sätta politiken ur spel genom att helt enkelt slå samman alla stöd till barnfamiljer (förskoleplats, barnbidrag, vårdnadsbidrag) till en klump och ge familjerna. 150 papp per enhet rätt ner i räkfrossa och trisslotter. Vad som händer sen orkar ingen tänka på.

Detta inlägg publicerades i politiska partier, verklighetens folk och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s