Det är arbetslinjen det!

Asså… ursäkta men den här regeringen har ju tjatat hål i huvudet på oss om arbetslinjen, eller hur, och den kommer med största sannolikhet att fortsätta med det i fyra år till. Missförstå oss inte, vi har inget emot att folk arbetar – vem har det förövrigt? Men i stället för att hålla på och bitcha med gamla och sjuka skulle man kanske kunna se över förutsättningarna för de som är unga och friska och har ett jobb som de gärna vill kunna utföra.

Varför har Alliansen helt ignorerat barnomsorgsfrågan när det kommer till arbetslinjen? En god, utbyggd och tillgänglig barnomsorg är grunden för att både män och kvinnor ska kunna arbeta fullt ut. Nu fattas det 2000 platser inom barnomsorgen bara 2011 i Stockholm.

– Vi behöver nya skolor, men där är det så att gymnasiekullarna minskar och det finns plats på en del skolor. Förskolorna är ett större bekymmer på kort sikt. Det är ju så att bristen är koncentrerad till innerstaden och några andra stadsdelar. Vi kommer säkert att få pröva många ovanliga lösningar. Men vi ska i princip klara av att ge barnomsorgsgaranti i den egna stadsdelen, säger skolborgarrådet Lotta Edholm och slår sig för bröstet på sin egen blogg för att de lägger till pengar i årets budget. Kan man verkligen säga att man satsar när man anpassar anslaget till att det är fler barn?

Lika många platser saknas för övrigt i grundskolan. Det lustiga, eller oroande, är att detta inte är en ny fråga. År efter år är det förskolekris i Stockholm och det går faktiskt att prognostisera hur stort behovet kommer vara. De allra flesta barn föds ett och ett halv år innan de börjar förskolan. Och vi orkar inte ens skriva ut hur många år politikerna har på sig att planera inför grundskolestarten – skolplikten gör det ju också oerhört enkelt.

Så vår fråga rätt ut i luften – vad gör vi av våra barn när vi vill börja arbeta igen? På Södermalm föreslår de vardagsrummet och vårdnadsbidrag.

Se det är arbetslinjen det!

Detta inlägg publicerades i kommun, offentlig sektor och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s