Torbjörn – titta på sådana som Otto von Arnold!

Med anledning av turbulensen kring Sofia Arkelsten måste vi nu ge oss i debatten om riksdagsledamöters extraknäck.

Vi håller givetvis med Gudrun Schyman om att det är väldigt märkligt att det alltid blir sådant ståhej när en kvinna i eller nära regeringen har agerat tveksamt, samtidigt som utrikesministern Calle kan gosa runt rejält med Lundin Oil utan att media drar igång något drev. Men ändå. Det här med styrelseuppdrag parallellt med riksdagsuppdrag känns inget bra tycker vi.

De flesta av oss har väl rasat lite till mans över att Arkelsten tydligen tänkte sitta kvar i det börsnoterade företaget Swecos styrelse. 

En av de som har höjt på ögonbrynet är Torbjörn Lindhe på Institutet mot mutor. Han reagerade med förvåning över att Arkelsten haft uppdraget. Han kände inte till något fall där en politiker i Arkelstens ställning suttit i styrelsen i ett börsbolag.

Men Arkelsten är inte ensam om att sitta både i riksdagen och i bolagsstyrelse.  En undersökning visar att var tredje (124) riksdagsledamot i år hade ett styrelseuppdrag i ett aktiebolag. Flest har Otto von Arnold (kristdemokrat och den glada mannen på bilden): 11 stycken! Hur många av ledamöterna som satt i ett börsnoterat bolag, som Arkelsten gjorde, är dock oklart. 

Snälla Torbjörn Lindhe och Institutet mot mutor, kan ni inte kasta ett höjt ögonbryn mot de där 124 riksdagsledmöterna också?

Detta inlägg publicerades i män och kvinnor, Media, politiska partier och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torbjörn – titta på sådana som Otto von Arnold!

  1. N skriver:

    Kan man ens heta Otto von Arnold?? På riktigt?

    • chockadochorolig skriver:

      Tydligen. Fascinerande, eller hur? Vi förvånades över att vi inte har hört talas om denna man tidigare. Han har ju ändå suttit i riksdagen de senaste fyrå åren och med ett sådant namn – som man nästan kan tro är ett taget artistnamn – så borde han ju inte ha så svårt att nå ut med sin politik. Om han nu pysslar med politik, vill säga. Vi menar, med elva styrelseuppdrag så kanske tiden blir knapp för att hinna med riksdagen. Det där med att ta riksdagen på allvar är tydligen inte alltid så lätt, som sagt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s