Chockbesked: Yttrandefriheten blir kvar!

Tack så mycket – nu har Finn Bengtsson (m) tittat fram ur den intellektuella skugga han befunnit sig i gud vet hur länge och lagt ut texten. Han är en av skribenterna bakom den fabulösa motionen om att införa en antijantediskrimineringslag. Vi undrade hur en sådan lagstiftning skulle se ut i praktiken. Det visade sig att Sydsvenskan undrade samma sak.

– Om en person söker en tjänst och får nej på grund av att den som bestämmer inte unnar personen jobbet så ska det gå att överklaga. Om det sedan går att bevisa att det är jantelagen som ligger bakom ska beslutet kunna upphävas.

Sydsvenskan undrar också om det ska vara tillåtet att uppmuntra till jantelagstänkande. Så här tänker Finn Bengtsson om det

– Yttrandefriheten ska finnas kvar. Man kunde ju förfäkta apartheid också en gång i tiden. Men jag tycker att det är hemskt tveksamt om ett sådant beteende ska förekomma i ett civiliserat samhälle. Om lagändringen skulle gå igenom skulle det bli tydligt att de som förespråkar jantelagen inte har följt den mentala förändring som resten av folket och politikerna har gått igenom.

Läs det här högt för er själva. Mening för mening. Yttrandefriheten ska finnas kvar. Okej, tryggt. Men det är väldigt tveksamt om det hör hemma i ett civiliserat samhälle. Och sen den ytterst märkliga slutklämmen. Om lagändringen skulle gå igenom skulle det bli tydligt att de som förespråkar jantelagen inte har följt den mentala förändring som resten av folket och politikerna har gått igenom.

Vi stannar där – det kanske förövrigt vore ett tips till Finn Bengtsson med gelikar.

Detta inlägg publicerades i politiska partier och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s