Arkelsten hade tråkigt

Idag blev det klart att det inte inleds någon förundersökning mot moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten. Det hon har varit utsatt för den senaste veckan har varitextraordinärt – med Expressens gråtbilder och jämförelser med Gollum som grädde på moset. Överåklagare Gunnar Stetler säger att det inte var något svårt beslut.

Låt oss lämna Arkelsten för en stund och stanna upp vid det de borde handla om: mutor. Vi vill ju gärna tro att Sverige är någon moralisk supermakt där korruption inte existerar. Det är naturligtvis fel. Men i Sverige befinner vi oss lik förbannat om det råder det ingen tvekan när man lyssnar på Gunnar Stetlers försök att ringa in vad som är en muta och om det är okej att någon annan betalar för en riksdagsledamots resa.

– Man kan säga att resorna ska vara korrekta men tråkiga. Och utifrån det material jag sett framkommer inget annat än att Arkelstens resor varit korrekta men tråkiga, säger Stetler.

Om man har tråkigt är det alltså ingen muta? Vi kan inte bestämma oss för om det är det är typiskt svenskt eller typiskt Berlusconi men det är hur som helst en ganska fattig definition.

Detta inlägg publicerades i män och kvinnor, politiska partier och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Arkelsten hade tråkigt

  1. Pingback: Lena Melin – en megafon för politikerförakt | Chockad och Orolig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s