Sara Trus gör en Anton Abele

Hösten 2010 kommer att gå till historien som tiden då svenska folket lärde sig att stava till ”teppanyakihäll”.

Vi skrev om det här på bloggen för någon vecka sen och idag är det dags igen. Sara Trus, ”journalisten” bakom det berömda vindsvåningsreportaget är ute på Aftonbladets debattsida och gör en Anton Abele. Hon har nu mött de ”anonyma hatare som förstör debattklimatet på internet”.  Vad en ”anonym hatare” är framgår inte riktigt men det har kommit många kommentarer på reportaget som dn.se fått gallra bort. Det kan vi gott föreställa oss och det är väl inte bra men kanske inte så farligt heller.

Vad Sara Trus riktar sin udd  mot är oklart – mot ”nätlynchning” verkar det som av  rubriken att dömma. Trus tycker att ”det har blivit för enkelt att hata på nätet”. Detta är alltså skrivet av en vuxen kvinna som kallar sig journalist. Vad som också verkar ha gått henne förbi är att det inte är paret i vindsvåningen som folk främst har retat sig på och bloggat om utan sättet som artikeln är skriven på. Det är som att en copywriter skrivit den för Sats medlemstidning eller nått. Sara Trus skriver i AB att hon ”drar mina lärdomar” av det men bevisar samtidigt i och med dagens artikel att alltihop har varit som vatten på en gås. Varför blir det sånt liv om lök på teppanyakihäll när ätsoppa på en mycket dyrare spis passerat obemärkt, skriver hon och delger oss inledningen till ett av sina tidigare publicerade allster:

”Jannes berömda ärtsoppa kokar över. Sötaktig och lite bränd sprider sig doften i julstöket och får magar att kurra. Jämte soppan, på den tre meter breda gjutjärnsspisen, står ett nybakat pepparkakshus och ingredienser till Skidåkartoddy.”

Och där måste vi ge henne rätt. Chockad och Orolig fanns förvisso inte vid tidpunkten för artikelns publicerande men vi tar ändå vår del av det kollektiva ansvaret, vi borde ha startat bloggen tidigare.  Hur kunde ingen slå ner på det här?

Detta inlägg publicerades i Media, verklighetens folk och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sara Trus gör en Anton Abele

  1. irene skriver:

    Helt rätt! Varför har ingen reagerat tidigare? Sökte på Jannes berömda ärtsoppa kokar över’ och hamnade här. Jag vill läsa hela denna artikel. Tror den kommer göra mig glad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s