Djävulen bor i kuken

Det kanske ändå inte är i detaljerna som satan håller hus vid närmare eftertanke. Gång efter annan får man höra hur någon tjej blivit av med jobbet eller förflyttats ut i kulisserna för att hon blivit utsatt för sexuella trakasserier.

Idag anklagas Socialdemokraternas talesperson i utrikesfrågor, Urban Ahlin, bland annat ha försökt ta sig in i medarbetarens hotellrum under en resa till Washington hösten 2008. Han anklagas också för att ha skickat sex-sms till medarbetaren under politiska möten. Sven-Erik Österberg ska ha känt till det hela som alltså hände för 2 år sen.

– Hon fick ett nytt jobb inom andra områden i utbyte mot att hålla tyst och med löfte om att Ahlin skulle bli utmanövrerad efter valet, säger en källa till Expressen.se.

Det här handlar inte om sossarna, det kunde varit vilket parti eller organisation som helst (tyvärr). Det handlar om att män av någon anledning kan bete sig hur som helst och sen används flera personers arbetstid och ansträngningar till att paketera in alltihop i bomull och låtsas som det inte hände. Hon fick ett annat jobb i utbyte mot att vara tyst. Det är ju sjukt. Men Urban Ahlin han behövde inte byta jobb för att hålla klaffen, nä, han fick fortsätta vara Sveriges största partis utrikespolitiska talesperson.

Vi får väl se vad som händer men något säger oss att det inte är den sista ”jag-vet-att-du-vill”-gubbhistoria vi behöver se utspelas i media (i stället för i rättssalen) men en undanstoppad tjej någonstans i kulisserna.

Uppdatering: Läs gärna Johan Westerholms mer sakliga och balanserade inlägg på Mitt i steget

Detta inlägg publicerades i män och kvinnor, Media och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s