Vad är det för fel på folk?

Mannen i mitten på bilden heter Thomas Bodström

Okej, vi erkänner. Vi sitter i vår saltgruva och centralbyråkratiserar för att vi gillar demokratin men ganska ofta funderar vi på om folk verkligen är redo för demokrati. Folket, alltså. Det tycker så knasiga saker i bland.

Aftobladet har frågat just folket vilken ledande socialdemokrat de har störst förtroende för. Påläggskalven Thomas Bodström tog hem första priset, Mona Sahlin kom trea. Tvåa kom alternativet ”Har inte förtroende för någon”.

Det framgår inte av frågeställningen ur vilken aspekt man ska värdera sitt förtroende – är det som potentiella barnpassare, partiledare eller bilförsäljare som man mäta de ledande sossarna? Men man får väl anta att de flesta har indirekt har svarat på vem som bör leda Sveriges största parti.

Och då kommer vi till slutklämmen: Vad är det för fel på folk? Hur kan det tycka att en person som hade tänkt bo i USA även om sossarna vunnit valet är bättre än Sahlin? En person som uppenbarligen skiter i svensk politik just nu, medan Sahlin tar ansvar för att leda partiet även i en motgång? Ja, hur kan man ens tycka att ingen är bättre än Mona Sahlin? Och kom inte dragande med att hon köpte en toblerone för hundra år sen.

Sosseväljarna verkar dock ha följt med lite mer i Bodströms respektive Sahlins engagemang i politiken, för bland s-väljare så vinner Sahlin över Bodström.

Detta inlägg publicerades i män och kvinnor, Media, politiska partier, verklighetens folk och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s