Östros på kommunikationskurs

Ingen har väl missat att det är omstöpning på gång i den socialdemokratiska toppen. Alla i partistyrelsen ska ställa sina platser till förfogande. Det har visat sig ganska svårt för media att skilja på ”avgå” och ”ställa sina platser till förfogande”. Chockad och Orolig, som tar sin folkbildande roll på allvar, kan nu alltså förtydliga att ingen har avgått men alla ska som det heter ”ställa sina platser till förfogande”. Det betyder ”alla ska vara nervösa som fan”. 2010 variant av ”Alla ska med” är ”Ingen ska med”.

Några som om inte avgått så tagit en sjukt lång fikapaus är partiets kommunikatörer. Idag är Thomas ÖstrosDN-debatt och A for effort att kommunikationsgänget fick in artikeln men vad är det han säger egentligen? Morgan Johansson, som i veckan kommit ut som Östros fiende nr 1, rynkar på näsan. Vi kan bara konstatera att det kommer fortsätta vara oklart för ett stort antal väljare vad Socialdemokraterna vill så länge de använder ord som ”jämviktsarbetslöshet” och ”privat kapitalbildning”.

Även om inte alla läser DN Debatt så är meningar som ”Det är viktigt med begränsade marginaleffekter i inkomstskattesystemet för låg- och medelinkomsttagare” inte bra ur ett kommunikationssyfte. Inte bra alls.

Vi funderar också på varför hans första punkt avrundas med ”Det finns anledning att komma bort från behovsprövad välfärd…” och han döpt sin tredje punkt till ”Välfärd efter behov”.

Skicka Östros på kommunikationskurs. Eller ännu hellre… Skicka kommunikationsavdelningen på kommunikationskurs!

Detta inlägg publicerades i Media, politiska partier och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s