Tottos vägar äro outgrundliga

Sven-Otto Littorin lämnar landet. Han kommer vara saknad av många. Haa, haa, uhhh – skoja bara.

Åter till saken.Vi minns ju alla hur han valsade runt  i media redan som minister. Det var budgetskägg”, ”Totto” och sköna facebookuppdateringar för hela slanten. Lite mindre lustigt blev det i somras när hela Almedalen kollektivt satte rosévinet i halsen – Totto avgick med mindre än tre månader kvar till valet. Efter att hans bölhistoria om de stackars ungarna visat sig handla om sexköp och gud vet vilka rykten som florerade var det inte mycket kvar av honom. Han låg, i enlighet Schlingmanns PM, oerhört lågt i valrörelsen och sen dess har vi inte hört något.

Nu skriver vi ett nytt kapitel i boken om Totto. Han lämnar som sagt landet för att flytta till USA och… forska. Jo, det är sant! Vi hoppas att ni inte har glömt hans första monumentala klavertramp, det stavas Fairfax om ni inte minns. Det var ju nämligen så att Sven-Otto Littorin köpte sin examen på internet från ett låtsasuniversitet i Fairfax, USA.

Nu ska han alltså återuppta sin aldrig påbörjade akademiska karriär och gästforska på Stanford. Han kommer dock inte vara anställd och heller inte få betalt av universitetet. Men där tar likheten med vilken humanioradoktorand som helst slut. Några snabbmakaronimiddagar bör det behövas – Littorin har ju avgångsvederlag på 112 ooo sköna skattekronor i månaden.

Här kan man läsa lite mer om var han kommer hamna.

Det här inlägget postades i politiska partier, utrikes och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tottos vägar äro outgrundliga

  1. Eva-Lena skriver:

    Inte vet jag vad Stora Fria Landet i Väst har för regler när det gäller forskarbehörighet, men jag är något förvånad över att välrenommerade Stanford släpper in ens en ex-minister med hitte-på-examen i forskningskorridorerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s