Inte så smart, Sd

Sverigedemokraterna försöker febrilt att ge ett sken av att de egentligen inte har något emot flyktingar, det är kostnaderna som dessa genererar som Sd inte tycker om. Men i Hörby kommun så vore det Sd som skulle orsaka kommunen kostnader om partiet fick som de ville.

Hörby - mitt i smeten

I Hörby vill Sd säga upp avtalet med Migrationsverket om att ta emot flyktingar. Grejen är dock den att det skulle ha liten effekt på hur många flyktingar som Hörby skulle ta emot. Avtalen reglerar bara hur många som Migrationsverket kan bosätta i kommunen. Till Hörby flyttar dock de flesta flyktingar själva och för det krävs inget avtal mellan kommun och Migrationsverket.

 

De två senaste åren har tre flyktingar bosatts i Hörby av Migrationsverket och 32 har flyttat dit för egen maskin. Utan avtal skulle alltså Hörby sannolikt fortsätta att ta emot flyktingar. Däremot skulle kommunen bli utan en massa pengar, för det är bara kommuner med ett avtal som staten ger en så kallad grundersättning för flyktingmottagande. På två år skulle kommunen förlora 1.125.000 kronor – men ändå stå kvar med kostnader för flyktingmottagandet!

Nyanlända verkar också komma in i Hörby-samhället på ett bra sätt. Till exempel är inte hushåll med utländsk bakgrund överrepresentarade i statistiken över socialbidrag.

Det verkar ju inte så genomtänkt, detta Sd-förslag.

– Det är betänkligt att lämna in en motion som är så dåligt underbyggd, säger moderata kommunalrådet Lars Ahlkvist om Sd:s förslag. Vi på Chockad och Orolig håller med och konstaterar att Sd nog inte tycker om flyktingar, trots allt.

Detta inlägg publicerades i politiska partier och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inte så smart, Sd

 1. Janne skriver:

  ‘Nyanlända verkar också komma in i Hörby-samhället på ett bra sätt. Till exempel är inte hushåll med utländsk bakgrund överrepresenterade i statistiken över socialbidrag.’

  Jasså??? Om hushåll med utländsk bakgrund år 2009 får 55% av vad som betalas ut i socialbidrag så lär det väl vara en rätt så kraftig överrepresentation eller??
  Eller är det någon som tror att 55% av invånarna i Hörby har utländsk bakgrund? I så fall stämmer det ju men detta är en ren och skär lögn! Bara att kolla på SCB’s hemsida.
  Jag är chockad och orolig över attityden i samhällsdebatten!

  Janne

 2. chockadochorolig skriver:

  I dessa tider är det sannerligen befogat att vara chockad och orolig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s