Innehållet i Vårdguiden är helt sjukt!

Idag damp Vårdguiden ner i våra brevinkast. Den gör ju det ibland, denna tidning från Stockholms läns landsting. Idag gjorde vi misstaget att läsa den. Är man inte orolig innan så blir man det då.

 

Låt dig inte luras av det färgglada omslaget. Inne i vårdguiden väntar kompakt mörker.

För tidningen är späckad som en piñata med artiklar om allt möjligt elände som kan drabba dig. Man kan läsa att receptfritt inte är riskfritt. Se där. Trösta dig inte med en tandblekning för den kan gå riktigt illa den med. Lungsjukdomen kol lider en halv miljon svennar av, vissa utan att veta om det. Kanske är DU en av dem?

Och rädsla urholkar själen, berättar artikeln om social fobi. Det finns ett svamplexikon med illustrativa bilder på hur det ser ut OM man drabbas av svamp på tungan, mellan tårna, i underlivet, på nageln – ja, you name it. Vi läser också att det kan gå riktigt illa om man går till doktorn. Det gjorde det för Jonas som halkade utanför läkarmottagningen och bröt vänsterhanden. Syftet med den artikeln är alldeles särskilt oklart för oss.

Inte ens julmyset fredas från ångestframkallande artiklar. Stockholms läns landsting bara måste berätta att om du ställer flera (oklart hur många det är) värmeljus tillsammans så kan det bildas ett litet gasmoln av het luft som kan sätta fjutt på en gardin ”på ett litet ögonblick”.

Vi häpnar. Vi tror inte det är sant men detta är innehållet i Vårdguiden. Vi undrar givetvis vad i hela friden syftet är med denna vårdguide? Att oroa oss och göra oss till hypokondriker kan väl knappast vara syftet? Men det är likväl effekten.

Från och med nu går vi tillbaka till att förpassa Vårdguiden direkt till pappersinsamlingen. Där hör den hemma.

Detta inlägg publicerades i myndigheter, offentlig sektor och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Innehållet i Vårdguiden är helt sjukt!

 1. C skriver:

  Läser Chockad och Orolig (och inte Vårdguiden) men har nu fått läsa om alla dessa hemskheter ändå genom er eget fiffiga inlägg – varför!?! …blir chockad och orolig

 2. chockadochorolig skriver:

  Usch ja, vi ber om ursäkt för att vi sprider eländet omkring oss. Vi förstår din oro och chock. Men se det som en varning att inte gå i den fälla vi gick i, dvs att läsa Vårdguiden. Gör aldrig det. Aldrig. Någonsin.

 3. Sara Lind skriver:

  Vårdguiden i all ära, jag skulle dock gärna se att chockad och orolig läser fler bransch- och medlemstidningar. Där upprätthålls normer, som i vanliga fall brukar vara tysta överenskommelser, i det öppna.
  Själv läste jag igår Artes et Martes, ett förträffligt exempel: http://saralind.mpbloggar.se/2010/12/01/ordning-och-reda/

 4. Nina skriver:

  Den där bilden är ju dessutom vidrig. Gravid kvinna med handen lite lätt på magen och en sjal (!) virad runt höften. I övrigt helt intetsägande. På pudrig bakgrund. Fan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s