Änglamingel – det nya svarta?

Det kan vara ”Efter 10″s fel. Ni vet det där programmet som tv4 kör… just det, efter 10 på förmiddagarna och som i en alternativ historieskrivning kommer att listas som ett av skälen till att vi startade den här bloggen. De släppte ju fram prinsessan Märtha-Louise av Norge härom veckan och där hon fick berätta om sina erfarenheter som ledare  för sin änglaskola och hur det är att leva med skyddsänglar. Hur de låter, smakar och luktar.

Nu har Täby kommuns personalförening Komik (nej, vi hittar inte på), sponsrad av Täby kommun med 200 000 sek om året, haft ett ”änglamingel”. En ”klärvoajant änglaterapeut” var där och berättade om hur man kommer i kontakt med de döda och hur man fattar alla beslut i samråd med änglar och guider. Om man är på rätt sida förstås.

– Om man till exempel behöver lära sig att ta emot hjälp så kanske själen väljer att inkarneras med ett handikapp eller någon annan utmaning som fyller samma syfte. Jag kan inte säga till 100 procent att handikapp därmed skulle vara självvalt, men jag tror vi väljer mycket själva.

Säger änglaterapeut Branka Okeijn till Täby kommuns personal. Det är ett ganska häpnadsväckande citat.

Föreningsordförande Gill Blomberg tycker att det är märkligt att det nu blivit en grej av det här. Hon är förvånad, säger hon till tidningen Dagen. Anledningen till att tidningen Dagen fick det där hårresande citaten är Christer Sturmark från Humanisterna var där och också bloggade om det. Därefter fick han mail från en av mötesdeltagarna som skrev att hon gärna kastat ut honom inte bara från mötet utan också från ett fönster från femte våningen.

Vi upphör aldrig att förvånas, chockas och oroas över det som pågår där ute.

Detta inlägg publicerades i kommun och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s