#prataomdet

Vi måste prata om det. Det som finns i gränslandet mellan sex och övergrepp. Hur drar man gränsen mellan de som är förnedrande på ett njutbart sätt och det som bara är förnedrande? Hur kan det vara så att så många bär på historier om övergrepp, trakasserier och skam? Hur ska vi klara av att kommunicera när vi har eller vill ha sex? Hur ska vi kunna bli bättre på det när det är så skamfullt att ha misslyckats? Vi måste prata om det!

#prataomdet är den hashtag som sedan igår används på Twitter för att just börja prata om det. Johanna Koljonen startade diskussionen i spåren av den misstro som de två kvinnorna som anmält Julian Assange utsatts för och tweetsen strömmar in. Det gäller allt möjligt och det är ett enormt flöde.

– Idén är att dela med sig av sina erfarenheter i stället för att ordna ett upprop där man bara uppmanar folk att prata om det. På så vis bryter man en vall där det inte längre blir lika pinsamt att prata om det och människor verkar ha ett enormt behov av att berätta, säger Johanna Koljonen till DN.

En hemsida har skapats för att samla blogginlägg och kommentarer och nu hänger andra medier på. DN, Dagens Arena, Svt Debatt, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Expressen är några av de tidningar som kommer att skriva i den kommande veckan och Studio Ett tog upp ämnet idag. Bang lägger upp en artikel varje dag, läs gärna Martin Halldin om det skrämmande glappet  i att nästan alla kvinnor blivit utsatta eller känner någon som har det och inga män tycker sig ha utsatt.

Detta skulle kunna vara början på något stort och viktigt. För vi måste prata om det!

Detta inlägg publicerades i män och kvinnor och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s