En politiker som pissar på politik

Socialminister Maria Larsson (kd) går i dag till attack mot de kommuner som inte har infört konkurrens i hemstjänsten. Hälften av landets kommuner har inte några privata alternativ och detta får Larsson att se rött:

– ”Vi kommer att ta en dust med dem från regeringens sida, från 2014 ska alla kommuner ha infört det här”.

Klåfingrig utav bara fan

Vi försöker ta in vad Maria Larsson säger. För vad är det regeringen håller på med? Jo, den tvingar kommuner att privatisera verksamhet även om majoriteten av invånarna i kommunen inte vill det.

Få frågor kan anses vara mer politiskt laddade och skilja höger från vänster än just privatiseringar. Därför är det riktigt oroande att regeringen helt struntar i den lokala demokratin. Det kan ju finnas skäl till att hälften av landets kommuner inte har infört privat hemtjänst – nämligen att väljarna har valt vissa politiker just för att dessa inte ska privatisera verksamhet. Mycket riktigt är det också främst röda kommuner, såsom Malmö och Göteborg, som inte har infört konkurrens i hemtjänsten.

Att ideologiska skäl ligger bakom kommunernas ovilja är inget som Maria Larsson accepterar.

”- De som är emot har politiska skäl, för reformen kostar inte kommunerna någonting”.

Läs gärna citat ovan igen och tänk på att det är en politiker som säger detta. En politiker som pissar på politik, det ser man inte varje dag. 

Vi undrar om Maria Larsson hade resonerat likadant om hon varit kommunpolitiker i en alliansstyrd kommun där väljarna vill ha privata alternativ, och blivit tillsagd av en rödgrön regering att avskaffa alla privata alternativ. Hade hon köpt att hennes ”politiska skäl” inte var tillräckliga för att styra kommunen så som hon hade fått mandat från väljarna att göra? Knappast.

Att ha ideologiska grunder för att organisera verksamhet är inte bra tycker Larsson – i alla fall så länge det handlar om kommuner som inte tycker som hennes regering. 

Maria Larsson, här kommer ett tips från coachen: Sluta pissa på den lokala demokratin. För när du pissar på den så pissar du på det folk som valt de lokala politikerna. Och vet du vad, Maria Larsson, en stor del av det folket är verkligt och kallas av vissa för ”verklighetens folk”. Låter det bekant?

Det här inlägget postades i kommun, offentlig sektor, politiska partier, verklighetens folk och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En politiker som pissar på politik

  1. elly skriver:

    Fy fan vad bra skrivet! Sånt här gör mig så förbannad. Hur är det ens möjligt för en högt uppsatt politiker att uttala sig så dumt? Vad i helvete! Nu hasplar jag bara ur mig okvädningsord, så upprörd och provocerad blir jag. ”De som är emot har politiska skäl”. Ja, tacka fan för det. Vad är hennes skäl? Jag hoppas att hon fått en rejäl åthutning av chefen Reinfeldt för det här?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s