Skärp dig och ha lite humor!

Marcus Birro är i farten igen och ingenting känns då mer naturligt än att slå samman våra två serier ”Men ha lite humor då!” och ”Skärp dig för fan!” i ett och samma inlägg här på bloggen.

Marcus Birro ska sluta twittra. Anledningen är att han har fått ta emot mycket kritik på Twitter efter en krönika som han skrev i Expressen. Marcus Birro kontrar alltså med att ge sina kritiker det ultimata straffet – han slutar twittra. Hrm.

Vi har inte läst krönikan och vi tänker inte länka till den heller. Inte heller har vi läst kommentarerna på Twitter, så vi vet inte av vilken karaktär de är. Varför tar vi då upp allt detta? Jo, vi gör det för att ha en anledning att skicka en hälsning till Birro om att han i största allmänhet ska just skärpa sig och ha lite humor och inte vara så himla arg och allvarlig hela tiden. En som hela tiden skriker att vargen kommer lyssnar ingen på tillslut. Kom igen nu Mackan, you can do it!

Uppdatering: Nu visar det sig att händelsen, som fått Marcus Birro att hädanefter ”avfärda alla härjade män från Östeuropa som kriminella”, var en tv-inspelning. TV3 kör en dolda kameran variant som heter ”Varning för barn” och pranket, som i Birros värld handlade om tiggeri eller kriminalitet eller…oklart, handlade helt enkelt bara om att någon som satt i en rullstol reste sig upp och gick efter att ha fått en kontakt med en förbipasserande.

Ett bus vid T-centralen, en krönika i Expressen, ett stängt twitterkonto, ett program i Tv3 – det här blir bara bättre och bättre.

Detta inlägg publicerades i män och kvinnor och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skärp dig och ha lite humor!

  1. Galois skriver:

    Situationen var konstruerad, avvikande, överaskande. Det är inte svårt att förstå hur den kunde upplevas som hotfull. Jag skulle bli jävligt spooked av det som Birro fick uppleva. I ett skarpt läge behöver man överlevnadsreflexer, och det har naturen fixat åt oss. Birro har inget att skämmas för.

    • chockadochorolig skriver:

      Vi skulle också bli både chockade och oroliga. Men vi skulle inte skriva en krönika i Expressen där vi avfärdar ”alla härjade män från Östeuropa som kriminella” och vi skulle heller inte gråta ut om det i kvällspressen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s