Allt går att sälja. Tydligen.

Annonser – en ständig källa till häpnadsväckande upptäckter. Här är vår senaste:

Vi slöbläddrar i senaste numret av Hemma i HSB och hajjar till när vi ser annonsen nedan. Den är från ett företag som säljer miniatyrer. Minikopior av saker, alltså. I det välkomstpaket som företaget lockar med ingår till exempel en liten kopp kaffe som bara är 8 millimeter hög. Notera också de pytte-pyttesmå kanelbullarna och den petita vattenkannan.

Det mest fascinerande med detta är det stora antal samlare av miniatyrer som krävs (och, antar vi, också faktiskt finns) för att företaget ska gå runt. En prenumeration på paket med miniatyrer kostar 69 kronor per månad. Bara för att täcka lönen för en person krävs att 653 pryltokiga och vuxna människor köper paketet varje månad.

Lägger man till kostnaderna för inköp, annonser och lokaler krävs ännu fler samlare för att företaget ska gå runt. Vi vågar inte ens tänka på hur många.

Vi noterar dessutom att ett månadspaket som alltså kostar 69 kronor är värt 100 kronor. Vi tar gärna emot tips på var den marknaden finns där jämnviktspriset är 100 kronor.

 

Detta inlägg publicerades i Media, verklighetens folk och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s