Fruktansvärd dunka-dunka

Det har kommit till vår kännedom att det finns ett gäng 60-plusare som har startat ett upprop mot att Sveriges Radio och SVT inte spelar musik som tilltalar personer över 60 år.

Public dunka-dunka-service?

Enligt uppropet har man det senaste året kunna läsa ”många arga insändare” som handlar om att musiken i public service åsidosätter alla över 60 år. Redan här börjar vi på Chockad och Orolig att skruva på oss…

Tydligen har Diskrimineringsombudsmannen fått en anmälan om åldersdiskriminering men avvisat den. Även Granskningsnämnden har avvisat en anmälan med motiveringen att det inte finns någon anledning att anta att något fel har begåtts. 

Men, aktivisterna bakom denna kampanj ger sig inte och startar nu alltså ett upprop. Namnunderskrifter ska samlas in och lämnas till kulturministern. Skriver man under ställer man sig bland annat bakom följande formulering:

Varför ska vi tvingas lyssna på för våra öron påfrestande skrålmusik, rap, hårdrock och denna fruktansvärda dunka-dunka-musik när det finns njutbar melodiös och harmoniskt uppbyggd musik?

Vi vill uppmärksamma aktivisterna bakom aktionen på följande: För det första finns det många tanter och farbröder som är runt 30 år som ni missar med uppropet. Det tycker vi är diskriminerande. För det andra tycker vi på att P4 gott och väl tillgodoser behovet av melodiös och harmoniskt uppbyggd musik. Den kanalen har ju fullkomligt ockuperats av dansband och Melissa Horn. Vad mer kan ni begära? Det kan ju inte bli mer menlöst än så!

Nu väntar vi med spänning på att se hur många underskrifter uppropet får in. Vi gissar på 183 stycken.  Vi följer utvecklingen och återkommer!

Detta inlägg publicerades i Media, verklighetens folk och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fruktansvärd dunka-dunka

  1. elly skriver:

    ni missar att dansbandsmusik varken är melodiös eller harmonisk, endast, som ni själva skriver, menlös.

    grattis till upptäckten om februari och mars, förresten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s