Skogslänen may sleep with the fishes

Det har väl knappast undgått någon att Socialdemokraterna letar med ljus och lykta efter en ny ledare som kan 1) förnya partiet och 2) göra allt lika bra som det var förr. Lycka till säger vi. Det har stormat en hel del kring processen och varje dag kommer nya rykten. Valberedningen och distriktsordförandena har samlats på ”68:an” och haft överläggningar. Utanför har journalisterna stått och väntat – svart eller vit rök?

Nu har Göran Persson gett sig in i leken för att bringa ordning och för att se till att inte kongressen inte råkar välja fel. Persson stödjer inte otippat sin gamla get Tomas Östros och som ett brev på posten har också Östros seglat upp under dagen och är näst Juholt (vem?) the name of the day.

Enligt Aftonbladet har Göran Persson ”ringt runt och skrämt folk från skogslänen”. Hur då? ”Fint partidistrikt ni har här. Vore tråkigt om det hände det något…”. Det hela är mycket komiskt.  Man behöver inte ha mycket fantasi för att få upp diverse bilder. Persson vid telefonen, långsamt orerande, stönande mellan varje stavelse – på andra sidan luren, Norrland. Vettskrämda.

Enligt Rapport i kväll har Håkan Juholt ”fått frågan”. För er som inte är sossar i tre generationer så betyder det att valberedningen frågar om man är intresserad av att bli partiledare. Det betyder inte att man är förslagen till att faktiskt bli partiledare.

100 mil ditåt ligger kongresshuset. Vi ses där!

Valberedningen verkar ha missuppfattat sin roll som rimligen borde vara att föreslå den som de tror blir den bästa partiledaren, inte ta emot varenda gubbes intresseanmälan till jobbet. Nå, vi får säkert anledning till att återkomma till #skris #sossarna #gubbarna

Detta inlägg publicerades i Media, politiska partier och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skogslänen may sleep with the fishes

  1. Börjesson skriver:

    ”Fint partidistrikt ni har här. Vore tråkigt om det hände det något…”

    Jag brast ut i gapflabb här framför datorn. Lysande formulerat!

    • chockadochorolig skriver:

      Tack, tack men hedras den som hedras bör. Det är Fredrik Johanssons formulering från gårdagens twitterflöde. Det är därför det är länkat till honom. Följ honom om du twittrar – han är både rolig och smart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s