Lägg av nu, Herslow

Egentligen pallar vi nästan inte att skriva ett enda inlägg till om främlingsfientliga fenomen i vårt annars så fina samhälle, men vi kan inte låta bli när vi stöter på riktiga dumheter. Som det här:

Herslow gör inte samhället bättre

Det uppmärksammade tryckfrihetsmålet mot Skånepartiet och dess ledare Carl P Herslow har avgjorts. Tingsrätten friar partiets affisch där profeten Muhammed och en nioårig flicka är nakna intill texten ”Han 53 och hon 9. Är det sådana bröllop vi vill se i Skåne?

Dagens Nyheters ledarskribent Erik Helmerson kommenterar domen och menar att den är klok. Visst ligger affischen nära hets mot folkgrupp men i tveksamma fall är det bättre att fria än fälla, menar Helmersson. Yttrandefriheten är viktig att värna. Men, skriver han, ”att något är tillåtet innebär inte att det är bra eller att man måste göra det. Jag har så svårt att förstå det där behovet, inom både politik och konst, att göra människor förtvivlade med provokationer mot något de håller heligt.”

Vi håller med Erik Helmerson. Om alla resonerade som Helmerson skulle alla må mycket bättre. Men det tycker tydligen inte Carl P Herslow. Han tar tvärtom den friande domen som klarsignal för att sprida bilden och fortsätta propagandan mot islam. Sedan domen föll har Skånepartiet börjat sälja den uppmärksammade bilden som tavla.

– Den som har tavlan på väggen kan använda den för att i sin omgivning ta upp en diskussion om islam, säger Herslow och berättar att han och partikollegorna ska sälja tavlorna ”allt vad de orkar”.

Vi säger: Lägg av nu Herslow! Vårt fina samhälle som du säger dig vilja värna blir bara fulare av dina aktiviteter.

Detta inlägg publicerades i politiska partier och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s