Kaos på trottoaren

Om du passerar denna skylt ger du dig ut på laglös mark

Om du passerar denna skylt ger du dig ut på laglös mark

Tydligen så kommer det med jämna mellanrum frågor till både Trafikverket och Transportstyrelsen om vilken sida av trottoaren det är rätt att gå på. ”Är det vänster eller höger som gäller?”

Folk ryker helt enkelt ihop där ute på gångbanorna i vårt avlånga land och bara måste ringa myndigheterna för att ta reda på vems fel det var att man blockerade vägen för varandra under promenaden.

Här kan ju vän av ordning börja ställa sig ett antal frågor. Den största är: Vilka ÄR dessa människor som bara måste ringa myndigheterna? Att tänka tanken är en sak, kanske. Men att faktiskt lyfta luren, slå numret och sedan be växelpersonalen koppla samtalet till en person som kan svara på frågan är bara för mycket. Betänk också att det finns personer på myndigheterna (läs: experter) som arbetar med att besvara dessa samtal. Kul arbetsguppgift, liksom.

Och samtidigt pågår revolution i Nordafrika och Japan riskerar kärnkraftskatatrof…

Själva skulle vi vilja ringa någon och fråga om det mest chockerande av allt, nämligen att det faktiskt inte finns någon regel för vilken sida man ska gå på. Vi skulle vilja veta hur det kommer sig att det råder vilken-sida-som-helst-trafik på gångbanor samtidigt som vi har haft högertrafik sedan 1900-frös-ihjäl. Men vi tänker inte ringa någon. Vi tänker bespara både oss och de stackars tjänstemännen på trafikmyndigheterna den förnedringen.

Detta inlägg publicerades i myndigheter, verklighetens folk och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s