Därom kan vi enas: det är sossarnas fel

Jan Björklund missar aldrig en chans att vara ute och rya om den svenska skolans undermålighet. I fyra tjatiga år har vi mer eller mindre dagligen fått höra att det är den socialdemokratiska flumskolans fel att svenska elevers resultat sjunker i internationella mätningar och fare enought, med en politisk historia som den svenska finns det få saker som inte socialdemokraterna är ansvariga för – på gott och ont.

Nu sitter Alliansregeringen sin andra mandatperiod och effekterna av den egna politiken börjar märkas. Till exempel har Björklund gjort om gymnasieskolans yrkesförberedande program så att de inte ger grundläggande behörighet till högskolan. I år är första året som elever söker till den nya gymnasieskolan och också en första prövning av Björklunds politik. Det visar sig att andelen elever som sökt till yrkesprogrammen dramatiskt sjunkit. I Stockholm riskerar 57% av platserna stå tomma i höst.

Det lustiga är nu att detta är sossarnas fel, enligt skolministern. Oppositionen har skrämt eleverna genom att kritisera regeringens politik på området. Det är ingen hemlighet att Socialdemokraterna hade svårt att få folk att rösta på dem i höstas men att få folk att ta livsavgörande beslut enligt partiprogrammet är tydligen inga problem.

Roger Mogert visar, ev för första gången i sitt liv, prov på humor genom att gå ut och bemöta anklagelsen: – Jag är oskyldig! säger han till Svenskan.

Detta inlägg publicerades i politiska partier och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Därom kan vi enas: det är sossarnas fel

  1. Roger M skriver:

    Tror jag är uppe i tre gånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s