Rundgång i systemet

I veckan publicerades ESO-studien ”Sysselsättning för invandrare – en ESO-rapport om arbetsmarknadsintegration”. Där kan vi läsa om att vårdnadsbidraget bör avskaffas och att föräldraförsäkringen bör ses över. Det här har vi hört förut fast med annan avsändare och då ett helt annat mottagande. Intressant i sig och Sanna Rayman skriver välformulerat om det här.

I faktarutan som följer med den Brännpunktare som rapporten lanserades med kan vi läsa följande mening: ”ESO, Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi, är en självständig tankesmedja under Finansdepartementet.” Vänta lite här nu, hur självmotsägande är inte det? ”Självständig tankesmedja” direkt under regeringens head quarter – själva kommandobryggan för maktutövning? Tittar man sen närmare på vilka författarna är blir det än lite mer klaustrofobiskt.

Åsa Olli Segendorf och Tommi Teljosu presenteras som”fil. dr. nationalekonomi” resp ”fil.mag. freds- och konfliktkunskap”. Detta är dock inte deras primära titlar. Åsa Olli Segendorf arbetade tidigare på Integrationsenheten på Arbetsmarknadsdepartementet och arbetar nu på Finansdepartementet. Tommi Teljosu är ställföreträdande chef på Integrationsenheten på Arbetsmarknadsdepartementet.

När Erik Ullenhag, integrationsminister, sen går ut och välkomnar den ”oberoende tankesmedjans” förslag är väl ingen förvånad….

Detta inlägg publicerades i myndigheter, politiska partier och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rundgång i systemet

  1. elly skriver:

    ”Grundbeloppet i föräldraförsäkringen ger 5 400 kronor i månaden, vilket kan vara ett ganska starkt incitament att stanna hemma tror jag.”
    Seriöst? Det är mindre än vad jag betalar för min lägenhet varje månad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s