Det finns så mycket kvar att förstöra

Innan apoteksmonopolet avskaffades var 95 % av svenskarna nöjda med Apoteket. I ett sådant läge kan man tycka att det inte behövs några större förändringar. Men socialminister Göran Hägglund tyckte annorlunda och ville laga det som inte var trasigt. År 2009 avskaffade han och regeringen apoteksmonopolet.

Försämrat - check!

Försämrat - check!

Nu visar Konsumentverkets uppföljning att nöjdheten bland svenskarna har sjunkit med nästan 20 procentenheter, ner till 77 procent. Alltså: Från 95 till 77 procent.

Sedan riksdagsvalet 2010 har det ibland sagts att alliansen inte har något nytt att komma med. All politik genomfördes under förra mandatperioden. Vi befarar dock det värsta, med apoteksreformen i minnet.

Är det månne så att regeringens nya strategi blir att förstöra sådant som redan funkar? För då finns ju hur mycket som helst att göra!

Vi tycker i så fall att regeringen ska gå ut hårt och ta över alla kommuner och landsting. Svenskt kvalitetsindex visar nämligen att svenskarna över lag ger lägre betyg till statliga myndigheter (60,9%) än till den service som kommuner och landsting ger (67,2 %). Hallå regeringen! Hur länge ska folk få gå runt och vara så här nöjda? Gör nåt för guds skull!

Detta inlägg publicerades i kommun, myndigheter, politiska partier och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det finns så mycket kvar att förstöra

  1. Björn skriver:

    Måste bara få säga att jag älskar er. Humor, skarpsynthet, språklig ekvilibrism och bara så fullständigt briljant. Sluta aldrig, snälla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s