Varför får man ha en k-pist hemma?

Vi har inte varit så sugna på att blogga de gångna två veckorna. Men nu är det dags att kavla upp ärmarna igen. Vi går vidare men glömmer aldrig den 22 juli. Chockad och Orolig har i runda slängar funnits i 1 år nu. Tack för att ni tittat in och hoppas ni gör det framöver också. Kanske finns det med tanke på vad som hänt anledning till att återpublicera det allra första inlägget på Chockad och Orolig:

________________________

För två veckor sen publicerade DN en notis med rubriken ”Jämtland är vapentätast i Sverige”. Att det är så chockar väl knappast någon men… Läser man lite noggrannare får man veta att

  • – 179 av 1000 invånare har vapen och varje jämtlänning med vapenlicens har i snitt över tre per person. Varför så många? Hur många älgar och ripor behöver de döda där uppe?
  • – I Stockholm finns 9 544 revolvrar. Eh? Är det lajvare som leker vilda västern eller? Varför FÅR man ha en revolver?
  • – Det finns 496 k-pistar i Västra Götaland. Här blir samma fråga som ovan ännu mer motiverad. Varför FÅR man ha en kulspruta hemma? Vilka får tillstånd av samhället för att kunna kulspruta? Och i den frågan gömmer sig en ännu mer oroväckande fråga: VARFÖR har man en kulspruta hemma?

Vi är chockade. Chockade och oroliga.

Detta inlägg publicerades i verklighetens folk och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Varför får man ha en k-pist hemma?

  1. Say what? skriver:

    Sannolikt har personer tilldelats rätten att ha en k-pist hemma för att de i händelse av krig ska försvara dig och mig. I ett land som precis har avskaffat den allmänna värnplikten så antar jag att man sätter en än större tillit till Hemvärnet eller Nationella skyddsstyrkorna som man numera kallar sig. Om det sedan är lämpligt eller inte överlåter jag åt andra att resonera kring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s