Chockillustration av den amerikanska ekonomin

Ni kanske trodde att Chockad och Orolig hade gått och blivit en matblogg. Eller en död blogg. Inget kunde vara mer fel.

Vi fortsätter dock på matnoten ännu ett inlägg men med en annan vinkel. Den utmärkta bloggen Vi har räknat på det här belyser det smärtsamma ekonomiska läge som  USA befinner sig i genom att visa på hur många amerikaner som får hjälp via matkuponger. Det är, enligt SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program), 45 miljoner amerikaner eller 14,5 % av befolkningen.

Ett annat sätt att åskådliggöra de amerikanska problemen är den här illustrationen av den amerikanska statsskulden. Klicka här och chockas.

Tipstack till Tanvir Mansur.

Detta inlägg publicerades i utrikes och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Chockillustration av den amerikanska ekonomin

 1. Björn skriver:

  It’s alive!

  Och att nästan var sjätte invånare i världens största ”demokrati” är i behov av matkuponger samtidigt som den rikaste procenten är nästan obeskattad är helt fucked up. Och bara för att en sådan som Buffet uppvisar vissa sympatiska drag framstår han helt plötsligt som både Messias och Judas på samma gång. Skruvat värre.

 2. chockadochorolig skriver:

  Eller hur!
  Kollade du på statsskuldsillustrationen? Egentligen kanske den inte säger så mycket – hur många sedlar är det rimligt att ett land är skyldig – men ändå. Den säger lite om hur inflätade ekonomierna är i varandra och det är fascinerande. Och ställer lite frågor om hur mycket inflytande konsumentmakt egentligen har…

 3. Björn skriver:

  Den illustration lyckas vara informativ, oroväckande och fullständigt obegriplig på samma gång.

  Och där finns en gräns för hur stora siffror min hjärna kan processa. Bara det faktum att svenska försvaret (av vadå?) kostar 40 miljarder gör mig vimmelkantig. En ofantlig och ogreppbar summa, inte ens om man säger att det är en femtedel av kostnaden för skola, förskola och vuxenutbildning blir det tydligt. Mer än att det är åt h-e för mycket (i runda slängar 40 miljarder för mycket).

  Kan vi återgå till små siffror nu? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s