Marcus Bi(za)rro gör det igen

16 timmar. Så länge varade årets nyhet. Så länge trodde vi att den här hösten skulle kunna gå till historien som en av de mest underhållande sen… Vi kan inte komma på något lika underhållande just nu. 

Naturligtvis måste vi skriva något om det absurda i att Marcus Birro kandiderat till partiledare för Kristdemokraterna och något om att han inte längre gör det. Vi vet bara inte riktigt vad. 9 minuter över 10 i morse gick the Viktor Report ut och ställde sin plats till förfogande

”Händelseutvecklingen i verkligheten har underminerat vår roll som satiriker till en punkt då det inte längre är meningsfullt att fortsätta.”

Det är inte svårt att identifiera sig med känslan. Häpnaden (du är alldeles mållös) tystnaden, en lång utandning följd av den oundvikliga villkorslösa kapitulationen inför verklighetens absoluta förmåga att alltid, alltid överträffa dikten.

Igår kväll var alltså Marcus Birro i kontakt med Kds valberedning och i förmiddags vid 11-tiden drog han tillbaka sin kandidatur. Han hade då kommit ihåg hur han försörjer sig och insett att det var svårt att förena samhälls- och nyhetsjournalistiken med en partiledarkandidatur. Eller rättare sagt hade tv4 och Expressen berättat det för honom. Han säger idag till Expressen att han ”borde ha förstått det” men att han ”inte har någon journalistisk utbildning” och ”ibland gör misstag”.

Om man lägger den mängd engagemang som behövs för att vara partiledare i en vågskål och sen lägger Kvällsöppet i den andra så bör utfallet bli rätt jävla ojämnt. Och inte till Kvällsöppets fördel. Men okej.

Innan arbetsdagen var slut hann ett krismöte avverkas i tvhuset.

– Dom jävla idioterna har gett mig sparken, vrålade Marcus Birro. Och tillade:

– Det är förnedrande på alla sätt. Jag tycker att det är en stor jävla ynkedom. Det är skam. Det sade jag till dem också. Det är så jävla lågt.

– Det är jättetråkigt, men uppdraget som programledare för Kvällsöppet är inte förenligt med en partiledarkandidatur, säger Mia Lindqvist, tf samhällschef på TV4. Trots att Birro var snabb att dra tillbaka sin kandidatur är skadan redan skedd.

Förra gången det blåste slutade han twittra (åhh nej!) och lämnade landet (tre veckor i Rom). Nu ska han lämna Stockholm men det skulle förvåna oss om sista ordet är sagt.

Kristdemokraternas partisekreterare Fredrik Hardt tror inte att partiet har tagit skada av det som skett.

Vilken dag, hörni!

Detta inlägg publicerades i Media, politiska partier, verklighetens folk och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Marcus Bi(za)rro gör det igen

  1. elly skriver:

    hahaha. ni hade förmodligen inte kunnat hitta en mer creepy bild på birro. till råga på allt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s