Pyongyang ringde och vill ha tillbaka sin ”journalistik”

Några av de arma själar som läser den här bloggen kanske inte 1) bor i Stockholm 2) har ett rimligt twitterflöde. I så fall finns det en risk att ni missat den senaste bulletinen  från regeringskanslit publicerad i Pravda aka DN.

Ett idolporträtt som sträcker sig över nio (9!!) sidor av Sveriges finansminister fick oss att genast dubbelkolla om draken bytt chefredaktör men ingenstans kunde vi hitta Schlingmanns namn. Så klart, det följer ju.

Några godbitar ur, som många påpekat, den politiska motsvarigheten till förra årets vindsvåningsreportage:

 
Och så favoriten:

Detta inlägg publicerades i Media, politiska partier och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Pyongyang ringde och vill ha tillbaka sin ”journalistik”

 1. Mikael Styrman skriver:

  Påminner onekligen om när nyheten kablades ut om att ordförande Mao, då en gammal man, simmade i – Gula Floden vill jag minnas – och det på en tid som inte en olympasimmare kunde komma i närheten av.

  • chockadochorolig skriver:

   Ja. Uppföljningsreportaget kommer säkert ge oss vid hand att Anders Borg inte bara är världens bästa finansminister och en fantastiskt fin människa utan också kan springa 100 meter fortare än Bolt och andas i vacum.

 2. Karl Marx skriver:

  Tja! Inte för att jag vet allt om Borg eller andra politiker men han verkar faktiskt vara en av de bättre utan att jag alls sympatiserar med politiken. Frågan är snarast vad Reinfeldt skulle vara utan honom? Och jag har läst andra liknande porträtt så det lär inte helt tillhöra undantagen. Han verkar drivas av kunskap mer än den platta ideologi som kännetecknade de gamla moderaterna. Ser mer till lösningar än till karriär verkar det också. Jag skulle inte bli förvånad om han så småningom avgår när han blir utsatt för politiskt tryck gentemot sin övertygelse.

  Jag gissar att han är en av de bättre finansministrar vi haft på senare tid. Persson gjorde också ett hästjobb en gång i tiden.

  • chockadochorolig skriver:

   Vi tror också att Anders Borg är bra på det han gör hantverksmässigt. Men artikeln är helt gränslös och journalisten verkar inte bara vilja rösta på honom utan också ligga med honom. Det tycker vi inte riktigt är värdigt sveriges största morgontidning. Den bör granska makten och lämna till andra att beundra och tycka att det är fantastiskt att han tvättar två maskiner i veckan.

  • Friedrich Engels skriver:

   Haha! ”Karl Marx”. 😛
   ”Oooh. Titta, så bra Anders Borg är. Till och med hans största fiender i vänstern tycker han är alldeles fantastisk. Då måste han vara bra” 😛
   Innan var det bara nazister som körde med den taktiken i kommentarsfälten. Visste inte att ni moderater höll på med sånt också.

   Glöttigt!

   • Ricardo skriver:

    Jag har aldrig läst en bra kommentar som inleds med ”haha”, din är inget undantag.

    /observant

 3. Emil Svantesston skriver:

  Jag tror inte att journalisten sträcker sig så långt som en köttslig förening. Gudar skall dyrkas, men man brukar inte kopulera med dem. På sin höjd får man kyssa deras fötter. Men Borg har säkert världens mest manliga och välmanikyrerade fötter.

  • Erik skriver:

   Köttslig förening brukar däremot framställas som eftersträvansvärt vid djävulsdyrkan, om jag inte missminner mig…

 4. Caroline skriver:

  Ja, det där kan vara den mest avancerade kontaktannons jag skådat. ”Sökes: Anders Borg. Svar till DN-journalist”. Jag blev förvånad över att storlek på penis inte nämndes. Med tanke på hans övriga storhet så får man ju utgå ifrån att den är ”större än livet självt”.

 5. doomionista skriver:

  Det känns ju ändå som om DN har börjat specialisera sig på den här formen av journalistisk fellatio så helt överraskande är det väl inte.

 6. Mikael Styrman skriver:

  DN har nog alltid, åtminstone väldigt länge, varit specialiserad på snarlika tjänster. Men tidigare var man tvungen att läsa mellan raderna, eller eljest vara mycket uppmärksam på vad som skrivs och vad som förtigs. Det kunde vara svårt för den, för vilken kunskap undanhölls, att veta att något sådant faktiskt skett. Man kan säga att DN har blivit tydligare med vad man står för…

 7. Kjell Martinsson skriver:

  Och kommer han att gå med på att bevilja 100 miljarder kronor till IMF? Som tydligen statsministern utlovat. Eller är det s.k. givarkonferenslöfte. Dvs löftet visar sig i praktiken vara betydligt mindre. Låt oss hoppas det. För annanrs lär det bli ännu hårdare besparingar inom skola, vård och omsorg i framtiden.

 8. sepådetrealistiskt skriver:

  Om man jämför Nord Korea med Anders Borg på det viset så har man uppenbarligen blivit hjärntvättad av att ha läst internationalen liiite för många gånger.. Dessutom ser det ut som om en 12-åring skrivit texten. Vad är grejen med alla dessa pubertetskommunister som ser på den svenska regeringen (som ligger nästan lika till vänster som oppositionen) som det onda imperiet från Star Wars??? Jag menar, att hata någon/något som tycker annorlunda sååå jävla mycket och samtidigt ha en ideologi som bygger på att alla är lika värda känns ju helt vrickat. Sluta sitt med MacBook Pro, Iphone 4s och en lyxlägenhet på Södermalm samtidigt som ni ägnar hela fritiden åt att leta fel och klaga på hur ond och kapitalistisk regeringen är.

  • Mind skriver:

   Ja jag har hört att kapitalismen är särskilt omtyckt i dessa tider runt om i världen. Det är inte som att folk protesterar på gatorna eller så. Man kan undra varför när kapitalismen bara fört gott med sig.

 9. ingrid jogfors skriver:

  ja,men han är ju rätt så bra…fast jag blev också förvånad över att artikeln var så positiv

 10. Anders Sorg skriver:

  Problemet med den här bloggen är att allt vinklas utifrån er politiska åsikt. Därav är ni inte ett dugg bättre än författaren till artikeln.

 11. Freddy skriver:

  Journalisten ska ha en eloge för att sitt infernaliska påhitt, att sänka Borg genom att ta det här allmänna knäböjandet för honom till en sån grotesk nivå att alla bara garvar på sig.
  Tror hon fattade att det här är knepet i efterdyningarna till det berömda teppyiaki-reportaget, också i DN
  Hon lyckas alltså både sticka hål på Borg-bubblan, och samtidigt få klapp och försvaras av husse Bonnier.
  Genialt. Stora journalistpriset nästa ?

  Kanske dags för ett nytt begrepp: ”att pyongyanga någon” ?

 12. Per skriver:

  Haha, nu måste ni skoja. Alla tidningsartiklar behöver väl inte handla om att såga politiker, andra människor eller företeelser som vindsvåningar vid fotknölarna? Det måste väl gå att göra ett personporträtt av en ganska intressant människa också eller ett intresseväckande reportage i övrigt som inte är superkritiskt i likhet med de flesta andra artiklar i en tidning?

  Självklart kan man ha synpunkter på vinklingar i media generellt eller hur mycket positivt och negativt utrymme olika personer och partier får, de som står till höger har alltid tyckt att journalister är galet vänster och vänstern har alltid klagat på centraliserad kapitalistisk kontroll av dagstidningarna. Det är en naturlig följd att att det är lättare att haka upp sig på det man inte håller med om och störa sig på det. Det finns ett antal vetenskapliga artiklar på området och de rekommenderas varmt för alla som tycker sig se ett mönster i vem som blir positivt eller negativt behandlad i media.

  Ni som jämför med Sovjet eller Mao vet faktiskt inte vad ni pratar om.

 13. Mikael Styrman skriver:

  Pyongyanga…ja, det kan nog fastna – om det inte går för länge till nästa gång begreppet skulle kunna komma till heders.

  Fast DN kommer ju ut varje dag, så det är väl ingen risk…

  ”… vet inte vad ni pratar om.” Tja, vi kanske har fått olämpliga åsikter genom att läsa icke-godkända forum och därför ser samband som är otillåtna för en troende?

 14. Pingback: Inlägg som berör – 28 december 2011 « Nattens bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s